Uitleg Community

FAQ

Een Bijencoach is een bijenexpert, werkt bij de bijenclub en blogt of geeft antwoord.

Alle leden krijgen karmapunten. Anderen zien je karmapunten onder je naam en op je profiel. Hoe actiever je bent, des te meer karmapunten je krijgt. Het is een soort beloning. Je aantal karmapunten stijgt onder andere als je: berichten plaatst op het Forum, ideeën deelt, reageert op berichten of ideeën, antwoorden geeft die de vragensteller als beste markeert, likes geeft en krijgt.

Je kunt van meerdere leden antwoord krijgen op een bericht dat je hebt plaatst. Jij, maar ook andere leden kunnen een antwoord als beste markeren. Het antwoord krijgt dan een groen vinkje. Dat is prettig omdat: - andere leden met dezelfde vraag meteen weten wat het beste antwoord is; - je beloont degene die heeft geantwoord, zodat hij of zij er Karmapunten mee verdienen. Markeren doe je eenvoudig met de button "Markeer dit bericht als juiste antwoord’ rechtsboven in de betreffende reactie.

Wanneer jij een bericht geplaatst hebt zie je rechts in het scherm de tekst "E-mail notificaties?" staan. Wanneer je het vierkantje daarnaast aanvinkt, krijg je een update wanneer iemand op jouw bericht heeft gereageerd. Het systeem bewaard dit automatisch, je hoeft dus nergens op een "save" knop te klikken.

Je kunt een bericht lezen door op de titel van het bericht te klikken.

Wanneer je wilt reageren op een bericht, kun je onder het bericht een reactie plaatsen. Klik daarna op de button "Plaats reactie". Je moet lid zijn van de Bijenclub en ingelogd zijn om mee te kunnen praten. Aanmelden >> https://bijenclub.com/lidmaatschap/

Wanneer je jezelf wilt voorstellen ga je in "Forum" naar het Board "Stel jezelf voor" en dan druk je rechts boven op de knop "Start een topic in". Je kunt vervolgens je post een titel geven, een bericht intypen en foto's toevoegen . Als je klaar bent druk je op de groene knop "start topic in Stel jezelf voor".

Je bent van harte welkom bij de Bijenclub Community. Iedereen moet zich hier thuis kunnen voelen. Dat kan alleen door een prettige omgang met elkaar. Voor een goede sfeer hebben we daarom enkele regels opgesteld. Zo zien we het graag - Je kan maar met één communitynaam actief zijn. Dat kan je eigen of een verzonnen naam zijn. - Je kunt de Community bezoeken en alleen rondkijken, maar leuker is actief deelnemen. - Hoe actiever je bent, des te sneller je stijgt in ranking. Ook kun je Karmaputen verdienen, bijvoorbeeld als je andere leden vaak en goed helpt. - Je behandelt elkaar met respect, ook wanneer je in een discussie zit. Oftewel: provocatie, discriminatie, schelden, racisme, seksueel getinte berichten of ander schokkend of ongewenst gedrag willen we niet. Want dat draagt niet bij aan een goede sfeer. - Houd je je niet aan de huisregels? Dan kunnen we je bericht verwijderen. Weiger je meerdere waarschuwingen? Dan kunnen we je profiel verwijderen. Berichten plaatsen, ideeën delen en reageren - Je kunt het beste de zoekbalk gebruiken voordat je iets op het Forum plaatst of een idee deelt. Op die manier weet je of het onderwerp al binnen de Community bestaat. - Je probeert je Forumbericht binnen de juiste categorie te plaatsen en je idee van het juiste thema te voorzien. De Bijencoach kan een bericht of idee verplaatsen. - Je plaatst een bericht, idee of reactie één keer. Dubbele berichten, ideeën of reacties worden verwijderd. - Je bent zelf verantwoordelijk voor een bericht, idee of reactie; niet een ander lid, niet de Bijenclub. - Je vermeldt duidelijk het onderwerp van je bericht. Zo zien anderen gemakkelijk waarover het gaat en kunnen zij (of de Bijencoach) je zo goed mogelijk helpen. - Je zorgt voor leesbare berichten, ideeën en reacties. Je kunt je afvragen of een overvloed aan hoofdletters, afkortingen, leestekens of emoticons lekker leest voor anderen. - Je plaatst geen commerciële uitingen of enquêtes. - Je bent het niet verplicht, maar maak er vooral een gewoonte van om een antwoord dat je verder helpt te markeren als beste antwoord. Dat is leuk voor degene die het antwoord gegeven heeft én handig voor anderen die net als jij met dezelfde vraag zitten. Privéberichten sturen - Je kunt privéberichten sturen naar andere leden voor direct contact. - Je plaatst een vraag, klacht, idee of compliment over de Bijenclub of de Community op het Forum, zodat anderen ook iets aan ons antwoord (of dat van een ander lid) hebben. Stuur deze dus niet in een privébericht naar de Bijencoach. Voortschrijdend inzicht Onze huisregels zijn bedoeld als leidraad voor een prettige omgang. Blijkt dat met de bovenstaande huisregels niet mogelijk, dan kunnen we ze op elk moment wijzigen.


Get in touch
Contactgegevens
Bijenclub
Dorpsweg 74
4221LH Hoogblokland

info@bijenclub.com
www.bijenclub.com
Hulp nodig?

Voor hulp en vragen kun je terecht op ons forum. Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen en kun je zelf ook een hulpvraag inschieten.

Imkerforum